Alex Sushi with their own app

Check out how Norway’s best-known sushi restaurant gets new customers with their new app.

In Norwegian. 

Muligheten til merkevarebygging og fleksibel kundekommunikasjon får stadig flere restauranter til å velge skreddersydde app-løsninger framfor å kjøpe plass i portaler.

 

Nordmenn sjekker mobilen mer enn 150 ganger i døgnet. Og i kampen om restaurantkundene blir mobilen et viktig verktøy.

 

For mange restauranter har portal-løsningene vært lite tilfredsstillende – på grunn av begrensede muligheter til å bygge gode kunderelasjoner, høye kostnader og ikke minst fordi slaget om kundene skjer i den samme app’en hvor også konkurrentene er tilstede.

 

For Norges kanskje mest kjente sushi-restaurant var dét ikke et aktuelt alternativ.

– Vi ønsket oss en stabil, elegant og brukervennlig applikasjon, som skulle fungere som en forlengelse av den kundeservicen gjestene får når de besøker vår take away-avdeling – og dette har vi fått gjennom Snappit, sier Thea Sandberg, markedssjef i Alex Sushi.

 

 

Det norske teknologiselskapet Weorder har laget kommunikasjonsløsninger for serveringsbransjen siden 2011. De siste to årene har de rendyrket utviklingen av app’er som gir restaurantene mye større mulighet til å skreddersy kommunikasjonen med sine viktigste kundegrupper.

 

For David Wright, som med Sumo har bygget opp en suksessrik kjede innenfor folkelig asian fusion, har appen vært en perfekt løsning:

 

– Vi har forsøkt å få mest mulig funksjonalitet inn i appen, fordi det åpner så store muligheter når vi får bedre kontroll på kundekommunikasjonen og lett kan differensiere budskapene mot de forskjellige gruppene. Vi ser at vi kommer i en mye bedre, direkte dialog med kundene. Dessuten lærer vi veldig mye mer om dem, hvem de er og hva de ønsker fra en kjede som vår.

 

– Vi har ventet veldig på de mulighetene appen gir oss, og vi introduserte den samtidig med at vi startet hjemlevering. Da fikk vi kommunisert to gode budskap i et smekk, sier Wright som nå har fem restauranter i Bergen og Oslo.

 

 

Hos Alex Sushi har de hatt suksess med samme verktøy overfor ganske andre målgrupper.

 

– Appen inneholdt i utgangspunktet flere nye og spennende kommunikasjonsmuligheter som vi ikke har benyttet oss av tidligere, og vi fikk i tillegg en del ekstraelementer som vi anså som vesentlig for vår gjesteopplevelse. I dag er appen både en bestillingsløsning og en kommunikasjonsplattform for relevante tilbud og informasjon til vår kundegruppe, via f.eks. pop-up meldinger, push og direkte sms til et begrenset utvalg gjester, sier Thea Sandberg.

 

Og hun fortsetter:

 

– Vår markedsføringsstrategi har aldri bygget på å reklamere til massene, men heller tvert imot – å bygge kunderelasjon gjennom å gi gode gjester muligheten til å oppleve «det lille ekstra» her på Alex Sushi. Gjennom den nye appen har vi mulighet – på en diskré og lekker måte – til å informere om alt fra nye spesial-retter til VIP-arrangementer, som gjestene ikke får vite om på noen annen måte enn via appen.

 

Løsningene som Weorder har laget spenner vidt i funksjonalitet.

– Vi har villet utfordre myten om at app-teknologi er komplisert og kostbart. Marginene i bransjen er små, og det er viktig å jobbe smart med ulik strategi mot ulike kundegrupper. Masse restauranter i samme app kan være smart om du driver turistinformasjon for en by, men de fleste take away-kundene er jo hjemme. Og 80 prosent av dem handler maten på de samme stedene hele tiden. De skal rett til sin restaurant, sier markedssjef Geir Thorvaldsen i Snappit.

 

– Det er grunnleggende feil å tro at det er et omfattende og dyrt prosjekt å få laget sin egen app. Tvertimot er både Alex Sushi og Sumo to gode eksempler på at spesiallagde apper kan gis ulik funksjonalitet som matcher restaurantenes markedsstrategier. Folk blir bestandig overrasket over hvor lite slike skreddersydde løsninger behøver å koste, sier Thorvaldsen.

 

 

– Flere av våre kunder har laget seg fantastisk smarte løsninger, som kombinerer kundepleie, markedsføring og salg i applikasjoner som kundene opplever moderne og relevante, sier han.

 

For Alex Sushi har kundenes opplevelse av kommunikasjonen vært særdeles viktig:

– Vi merker at stadig flere og flere gjester går over til å bruke app, kontra telefon/mail, hvilket er tidsbesparende for våre ansatte og gir bedre service-opplevelse når gjesten først kommer til restauranten. Og vi får god feedback fra gjestene våre – spesielt liker veldig mange at appen lagrer dine siste kjøp, slik at gjester med spesial-preferanser kan gjøre samme spesialordre som sist ved et enkelt tastetrykk, avslutter Thea Sandberg.